tutkittavaa

TUTKITTAVAA

Alaspään maatilalla on viimeisen viiden vuoden aikana uudelleen arvioitu kaikki omat tiedot, taidot ja uskomukset. Tietoa ja toimintamalleja on etsitty useista lähteistä toiminnan eri osiin. Pääpaino on ollut maatalouden kehittämishankkeiden ja uusimpien tutkimusartikkeleiden seuraamisessa.

Olemme mukana Ilmastoviisaita ratkaisuja maaseudulle -hankkeessa, http://www.ilmase.fi/site/ , lisäksi seuraamme aktiivisesti Osmo -hanketta sekä Järki -hankkeen eri osia https://www.jarki.fi/fi/jarki .

Olemme mukana myös Carbon action -hiilipilotissa: https://carbonaction.org/etusivu/ .

Saavi -hanke, http://www.ymparisto.fi/saavi , on kotijärvemme kunnostushanke jossa olemme myös mukana. Tavoitteenamme on yhdistää järven ravinnekierrätys ja luomuviljely toimivaksi kokonaisuudeksi.

Tässä vielä muutama mielenkiintoinen linkki liittyen maatalouteen ja maankasvukuntoon:

Maan multavuuden hoito – työpaja ja webinaari https://www.ilmase.fi/site/tyopajat/kokemaki-7-3-2018/

Neuvontaa ja työkaluja systeemiälykkääseen maatalouteen http://luonnonkoneisto.fi/

Christine Jones on Suomessakin vieraillut australialainen maaperätutkija joka on tunnettu ympäri maailman. Hänen mielenkiintoisia luentojaan maaperän mikrobitoiminnasta voi katsella youtubesta, tässä linkki yhteen niistä: https://www.youtube.com/watch?v=2xZ7nfC7BQk

Gabe Brownin suomeksi tekstitetty luento maan elvyttämisestä diversiteetin avulla. Näitä regeneratiivisen maatalouden ajatuksia yritämme soveltaa omassa toiminnassamme.

https://www.youtube.com/watch?v=4zRzR1MAyRc

 

Oman ajattelun avaamiseen ja itsetutkiskeluun suosittelemme kuuntelemaan esimerkiksi Yle Areenasta Jari Hanska -Tulevaisuus hanskassa https://areena.yle.fi/1-4256464 ja Youtubesta Esa Saarisen luentoja systeemiajattelusta https://www.youtube.com/watch?v=16JE3fQLU2A

Yhteystiedot

OSOITE
Saarenjärventie 536, 25500 Perniö

PUHELINNUMERO
0405152696/Kalle ja 0407695847/Krista

SÄHKÖPOSTI
alaspaanmaatila@gmail.com

Ota yhteyttä