kasvit

MANSIKKA

Luomumansikkamaallamme kasvaa pääasiassa makeaa ikisuosikkia Polkaa, mutta myös hieman muita lajikkeita esim. Salsaa. Pinta-ala on pieni, mutta sitä on tarkoitus maltillisesti kasvattaa kysynnän mukaan. Aluksi mansikoiden katteeksi valikoitui parissa vuodessa biohajoava muovi, mutta osa penkeistä on katettu myös perinteisellä mansikkamuovilla. Rivivälit kasvavat monilajista nurmea, jonka leikkuujäte on myös osa mansikkamaan luonnonmukaista ravinnekiertoa. Petopunkit torjuvat hyönteistuholaisia ja harmaahometta torjutaan tarpeen mukaan biologisesti. Vuoden 2021 syksyllä mansikkamaan laitaan ilmestyi Hunajavillin mehiläispesiä, joiden asukit hoitavat mansikan pölytystä ja auttavat marjoja kehittymään kauniiksi ja herkullisiksi. Kastelu hoidetaan tihkukastelujärjestelmän avulla. Mansikat myymme REKO -jakeluissa tai suoraan tilalta. Mikäli mansikan itsepoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä ja sovitaan sopiva ajankohta. Mahdollisesti myymättä jääneet mansikat joko pakastetaan talven varalle tai keitetään hilloksi. 

VIHANNEKSET

Avomaan vihanneksia ja yrttejä kasvatamme kaistaviljelymenetelmällä. Rikkakasvipainetta vähennetään haraamisella, liekityksellä ja käsin kitkemällä, mutta aivan paljaaksi ei maata ole tarkoitus saada. Paljas maa ei ole hyväksi maan rakenteelle eikä mikrobistolle, joita haluamme vaalia. Riviväleissä kasvatamme myös vihanneksilla monilajista nurmea, jonka avulla saadaan arvokkaita ravinteita kasveille ja pidetään maaperä elävänä. Tuholaisia torjutaan luonnonmukaisin keinoin esimerkiksi tuhkalla, sekä mahdollisuuksien mukaan kumppanuuskasveilla ja harsoilla tai verkoilla. Luomuvihanneksiamme voit ostaa REKO -jaoista sekä suoraan tilalta. Tilakojumme aukiolot päivitetään Facebook-sivuille. Voit myös aina olla suoraan meihin yhteydessä, saamme varmasti sovittua noutoajankohdan. 

LUONNONKASVIT JA JALOSTEET

Villiyrttien keruukausi käynnistyy aikaisin keväällä ja jatkuu pitkälle syksyyn marja- ja sienimetsässä aina talven tuloon asti. Alaspään maatilan kaikki maa-alueet ovat luomusertifioituja, joten voit olla varma keruutuotteidemme puhtaudesta. Villivihannesten sadonkorjuussa noudatamme kestäviä ja luontoa kunnioittavia toimintatapoja. Luonnontuotteita voit ostaa REKO -jakeluista, mutta voimme myös tehdä sopimuksen poimittavista kasveista. Lisäksi luonnonkasveja myös kuivataan ja jäädytetään, joten niitä ja niistä tehtyjä tuotteita voit ostaa keskellä talveakin. Verkkokauppamme palvelee ympärivuoden ja Posti toimittaa paketit perille kaikkialle Suomeen. Valikoimassa on vaihtelevasti erilaisia yrttihaudukkeita täysin kotimaisista villiyrteistä, viherjauheita, mausteita, makusiirappeja ja kuivattuja sieniä. 

Yhteystiedot

OSOITE
Saarenjärventie 536, 25500 Perniö

PUHELINNUMERO
0405152696/Kalle ja 0407695847/Krista

SÄHKÖPOSTI
alaspaanmaatila@gmail.com

Ota yhteyttä