kasvit

MANSIKKA

Vuonna 2017 perustetulla luomumansikkamaallamme kasvaa Polkaa, Bountya ja Honeoyeta. Pinta-ala on pieni, mutta sitä on tarkoitus maltillisesti kasvattaa kysynnän mukaan. Aluksi mansikoiden katteeksi valikoitui parissa vuodessa biohajoava muovi, mutta uudemmat penkit on katettu perinteisellä mansikkamuovilla. Rivivälit kasvavat nurmea. Petopunkit torjuvat tuholaisia ja harmaahometta torjutaan tarpeen mukaan biologisesti. Kastelu hoidetaan tihkukastelujärjestelmän avulla. Mansikat myymme REKO -jakeluissa tai suoraan tilalta itsepoimintana. Mikäli mansikan itsepoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä ja sovitaan sopiva ajankohta. Mahdollisesti myymättä jääneet mansikat joko pakastetaan talven varalle tai keitetään hilloksi.

VIHANNEKSET

Avomaan vihanneksia ja yrttejä kasvatamme kaistaviljelymenetelmällä. Rikkakasvipainetta vähennetään haraamisella ja käsin kitkemällä, mutta aivan paljaaksi ei maata ole tarkoitus saada. Paljas maa ei ole hyväksi maan rakenteelle eikä mikrobistolle, joita haluamme vaalia. Tuholaisia torjutaan luonnonmukaisin keinoin esimerkiksi tuhkalla, sekä mahdollisuuksien mukaan kumppanuuskasveilla. Luomuvihanneksiamme voit ostaa REKO -jaoista sekä suoraan tilalta. Tilakojumme aukiolot päivitetään Facebook-sivuille. Voit myös aina olla suoraan meihin yhteydessä, saamme varmasti sovittua noutoajankohdan. 

LUONNONKASVIT JA JALOSTEET

Luonnonkasvien keruukausi käynnistyy aikaisin keväällä ja jatkuu pitkälle syksyyn marja- ja sienimetsässä aina talven tuloon asti. Alaspään maatilan kaikki maa-alueet ovat luomusertifioituja, joten voit olla varma keruutuotteidemme puhtaudesta. Sadonkorjuussa noudatamme kestäviä ja luontoa kunnioittavia toimintatapoja. Luonnontuotteita voit ostaa REKO -jakeluista, mutta voimme myös tehdä sopimuksen poimittavista kasveista. Lisäksi luonnonkasveja myös kuivataan, joten niitä ja niistä tehtyjä tuotteita voit ostaa keskellä talveakin. Tällä hetkellä luonnontuotevalikoima käsittää erilaisia makusuoloja, siirappeja sekä haudukejuomia. Ajantasaista varastotilannetta tuotteista voit kysyä vaikka sähköpostitse. Tuotteiden postitus on myös mahdollista, mikäli asut kauempana.

Yhteystiedot

OSOITE
Saarenjärventie 536, 25500 Perniö

PUHELINNUMERO
0405152696/Kalle ja 0407695847/Krista

SÄHKÖPOSTI
alaspaanmaatila@gmail.com

Ota yhteyttä