TARINAMME

TARINAMME

Muutimme tilalle 2009 huhtikuussa Kallen vanhempien jäädessä eläkkeelle. Kalle on tilanjatkaja neljännessä polvessa, mutta tilan historia vie vielä kauemmas, ainakin 1600-luvulle asti. Täällä asuessamme perhe on kasvanut kolmella ihanalla tytöllä ja elämä muuttunut perhekeskeiseksi ja luonnonläheiseksi. Puhtaan luonnon ja ruuan sekä toimivien ekosysteemien arvostus on osa joka päiväistä elämäämme.

Tällä hetkellä meillä on meneillään  viljelytapojen muutos; pellot on siirretty luonnonmukaiseen viljelyyn ( FI EKO-102) ja pyrimme koko ajan muuttamaan toimintaamme ympäristöystävällisemmäksi. Kesällä 2018 pääsimme poimimaan tilan ensimmäiset luomumansikat! Mansikoita ja luomuvihanneksia myymme lähiseudun REKO -ruokapiireissä sekä suoraan tilalta. Huoli maapallon heikkenevästä tilasta ja ilmastonmuutoksesta on vaikuttanut vahvasti viljelytapoihimme, ja nyt käytössä ovatkin hiiltä sitovat ja maaperän tilaa parantavat menetelmät. Pyrimme myös jatkuvasti kouluttamaan itseämme lisää, erityisesti Kalle on mukana ja seuraa useita eri hankkeita ja Krista opiskeli luonnonvaratuottajaksi.

Toimeentulon takaaminen on toki tärkeä ja merkittävä asia Alaspään maatilan toiminnassa mutta hyvin tärkeänä ajatuksena mukana kulkee koko ajan ympäristötietoisuus. Kaikella toiminnallamme pyrimme vähentämään negatiivisia vaikutuksia ilmastoon ja luonnontilaan. Maa- ja metsätaloudella voidaan tehdä paljon hyvää ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja ympäristöntilan parantamiseksi. Toivomme, että toimintatapamme innostavat muitakin tiloja toimimaan kestävämmin ja ympäristöä huomioiden. Vaikka emme yksin kykene pelastamaan maailmaa toimillamme, voimme kuitenkin tehdä oman osamme ja vaikuttaa etenkin lähiympäristöömme.
Haluamme, että meidän lapsillammekin on mahdollisuus nauttia luonnon antimista ja sen ihmeistä, vielä vanhoinakin.
Kuva: Mikko Pääkkönen

Yhteystiedot

OSOITE
Saarenjärventie 536, 25500 Perniö

PUHELINNUMERO
0405152696/Kalle ja 0407695847/Krista

SÄHKÖPOSTI
alaspaanmaatila@gmail.com

Ota yhteyttä