TUOTTEET

     HILLOT

Alaspään maatilan hillot valmistetaan käsityönä pienissä erissä ilman lisä- tai säilöntäaineita. Raaka-aineina ovat tilan omat luomutuotteet sekä kotimainen sokeri. Hillot säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä parasta ennen -ajankohtaan saakka. Avattuina ne on säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä noin kahden viikon kuluessa.

Mansikkahillossa maistuu lapsuuden pitkät huolettomat kesät. Tämä hillo on ehdottomasti omiaan lettukesteihin ja pannarin kaveriksi.

Mansikkaraparperihillossa mansikan makeutta on taitettu hitusella raparperin kirpeyttä. Tätä kannattaa kokeilla puuron päällä tuomaan piristystä pimeisiin aamuihin!

Raparperi-inkiväärihillo on makean kirpeä herkkuhillo, lisättynä lämmittävän mausteisella inkiväärillä. Se sopii erinomaisesti hitaille sunnuntaiaamiaisille jogurtin kanssa, jälkiruualle vaniljajäätelön seuraksi  ja kannattaa sitä kokeilla liharuuan kylkeenkin. 

  SIIRAPIT ja hyytelöt

Tilalla valmistetaan erilaisia siirappeja ja hyytelöitä luonnonraaka-aineista keittämällä niitä sokerin kanssa. Valmistuksessa ei käytetä mitään ylimääräitä, ei säilöntäaineita eikä väriaineita tai keinotekoisia aromeja. Luonnonkasvien ominaisuudet vaihtelevat kasvupaikasta ja olosuhteista riippuen, joten tuotteiden koostumus ja maku saattavat hieman vaihdella erien välillä.

Kuusenkerkkäsiirappi on juokseva jälkiruokakastike joka sopii erinomaisesti vaniljajäätelön kanssa. Sitä kannattaa käyttää myös ruuanlaitossa, erityisesti kaaliruokien ja uunijuuresten kanssa. Vanha kansa on käyttänyt sitä myös hillitsemään yskänärsytystä.

Voikukkasiirappi tuo mieleen alkukesän tuoksut ja vihreyden. Tätä vegaanihunajaksikin kutsuttua jälkiruokakastiketta kannattaa kokeilla vaikka lettujen kanssa, tai aamiaisen makeuttajana.

Pihlajanmarjahyytelö on perinteinen liharuokien kaveri. Herkullisen värinen hyytelö on happamanmakea yhdistelmä, jota voi käyttää puolukkasurvoksen tapaan.

 kuivatuotteet 

Luonnon voima -viherjauhe on todellista kotimaista superruokaa. Lisää ruokalusikallinen päivässä minkä tahansa ruuan joukkoon, vaikka smoothieen tai lihapullataikinaan, ja olet saanut aimo annoksen vitamiineja ja hivenaineita. Sisältää maitohorsmaa, nokkosta, vuohenputkea ja siankärsämöä, kaikki omalta luomukeruualueeltamme.

Nokkosensiemenet sisältävät tiivistetyssä muodossa kaikki nokkosen sisältämät ravintoaineet. Käytä lisäravinteena n. 1-2 teelusikallista vuorokaudessa vaikka aamupuuron joukossa.

Kuusenkerkkäsuola sisältää vain kuivattua kuusenkerkkää ja merisuolaa. Tämä makusuola sopii toki kaikkeen ruuanlaittoon, mutta kuusenkerkän sitruunainen aromi sopii hyvin erityisesti kalaruokien kanssa.

Suppilovahverosuolassa on reilusti kuivattua suppilovahveroa. Sopii hyvin kaikkeen ruuanlaittoon, mutta kunnolla oikeuksiinsa suola pääsee munaruuissa.

Mesiangervosokerilla voit korvata vaniljasokerin, mausta sillä leivonnaiset, kermavaahto ja kuumat juomat. Huomaa kuitenkin että mesiangervo sisältää salisylaatteja.

Yrttihaudukkeilla teet itsellesi kuuman juoman helposti, hauduta 1-2 teelusikallista yrttisekoitusta kuumassa vedessä 5-10 minuuttia ja juoma on valmista nautittavaksi. Voit toki makeuttaa sen haluamallasi tavalla. Yrttihaudukkeissa on mukana myös erittäin hienoa ainesta, joka saattaa tulla siivilän läpi juoman joukkoon. Voit huoletta juoda tämän, tai suodattaa juoman suodatinpaperin lävitse jolloin kaikki aines suodattuu pois.

Rento sopii erityisesti rentouttavaksi iltateeksi, Flunssa apu tukkoiseen ja nuhaiseen oloon ja Puhdas saattaa nopeuttaa aineenvaihduntaasi.

 

 jäädytetyt tuotteet 

Pakastimesta löytyy tilan omaa luomumansikkaa paloina, kesäkurpitsaa kuutioina ja koivunmahlaa litran pulloissa. 

 

Kaikkia tuotteitamme tehdään pienissä erissä, joten varastotilanteet ja valikoimakin vaihtelee. Syötävien tuotteiden lisäksi valikoimastamme löytyy vaihtelevasti hyvinvointituotteita. Ajantasaisen tiedon tuotteista ja hinnoista saat esimerkiksi sähköpostilla, nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta tai vaikka soittamalla. Tuotteita on saatavilla paikallisten Reko -piirien kautta, suoraan tilalata ja myös postitettuna. Joitain tuotteita löytyy myös Forest Foody -sivustolta. Ota rohkeasti yhteyttä mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai kiinnostuit joistain tuotteistamme. 

Yhteystiedot

OSOITE
Saarenjärventie 536, 25500 Perniö

PUHELINNUMERO
0405152696/Kalle ja 0407695847/Krista

SÄHKÖPOSTI
alaspaanmaatila@gmail.com

Ota yhteyttä